Свлечени кални маси затрудняват движението по пътя Разград – Самуил

Свлечени кални маси на пътното платно затрудняват движението по пътя Разград – Самуил, съобщиха от областната администрация. Проливният дъжд, който се изсипа късно вчера, затвори за час пътя. Малко след разклона на село Мортагоново е имало кални наноси, свлечени от близките ниви, а от полицията съобщиха за закъсали автомобили в района. От община Самуил и противопожарната служба в Разград са изпратили два трактора, които да разчистят пътя. Тъй като тракторите се се оказали малки за целта, в късните часове се е наложило използването на грейдер, който да направи пътя проходим. 
След почистването на пътя снощи обаче дъждовете продължиха и рано тази сутрин. Калните наноси отново са на пътното платно, като засегнатият участък е около 1500 метра. Преминаването по пътя от автомобилите допълнително се затруднява от излязъл от пътното платно тежкотоварен камион, каза за БТА главният експерт в областната администрация Николай Атанасов. 
По думите му работата по почистването на пътното платно с техника на Община Самуил продължава, като се очаква до края на деня калните наноси да бъдат премахнати и движението да се нормализира.
За да провери обстановката на място пристигна и изпълняващата длъжността областен управител Надя Йорданова. Заедно със заместник-кмета на община Самуил Сами Ариф и експерти от областната администрация тя обсъди да се проведе работна среща с директорите на заинтересованите институции, на която да бъдат взети мерки за недопускане на подобен проблем на посочения пътен участък, заявиха от областната администрация. От там допълниха, че Йорданова ще изпрати днес писмо до Областното пътно управление с предписания, тъй като този път е в много лошо състояние и не се изключва това свличане на кални маси да се повтори при наличието на проливни дъждове и в бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари