Танцовият пърформанс Saline Nebula на Станислав Генадиев и Виолета Витанова ще бъде представен във Варна

В културен център „РеБонкърс“ във Варна ще бъде представен движенческият пърформанс Saline Nebula на Сдружение „Ареалност“. Той е в програмата „Шоукейс“ на Международния театрален фестивал (МТФ) „Варненско лято“. 
Спектакълът е създаден от Станислав Генадиев и Виолета Витанова, които са водещи имена в съвременния танц и пърформанс в България. И двамата са с балетно образование, след което професионалният им път преминава през участие в международни проекти и създаване на собствени авторски представления. Общата им творческа работа започва през 2006 г., докато Станислав Генадиев танцува в швейцарската компания „Линга“.
Първият им успешен спектакъл е Imago през 2006 г., който е и първата танцова продукция, получила театралната награда „Икар“ за дебют. Техни представления са представяни на множество фестивали в България и Европа. Освен че работят като танцови артисти, Виолета Витанова преподава в Националното училище за танцово изкуство в София, а Станислав Генадиев е композитор на електронна музика и работи по свои авторски музикални проекти.
Спектакълът Saline Nebula е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата, в партньорство с клуб DOM. Визуалната среда е дело на Илияна Кънчева. Изпълнител на пърформанса е Марион Дърова.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари