Танцовият спектакъл RGB представя емоцията от спектъра на цветовете на пет сцени в страната

Рекламирай в beZpartien.bg

Танцовият спектакъл RGB ще представи емоцията от спектъра на цветовете на пет сцени в страната. Концепцията е на създателя на школата по танци The Center Георги Енчев, базирана върху три от основните цветове в спектъра – червено, зелено и синьо, съобщи в пресклуба на БТА във Велико Търново хореографът Милица Николова, която ръководи тренировките на танцовата школа в града.
Близо 150 танцьори от формациите към школата от Велико Търново, Варна, Русе, Пловдив и София ще се включат в представлението, чието начало ще е на 8 април на сцената на МДТ “Константин Кисимов“. До края на май то ще обиколи и сцените в останалите включени градове.  
С инструментите на модерния танц ще представим емоцията от всеки един цвят, разказа Николова. Великотърновските танцьори ще заложат на два цветови акцента – червеното, като цвят на енергията, страстта и любовта и на лилавото, чието внушение се свързва с индивидуалното и дълбинното. Искаме да покажем, че движението може да се превърне в цвят, а всеки цвят има своя вибрация и хармония, с която въздейства, допълни тя. Музиката към спектакъла на търновска сцена обхваща съвременни световни хитове, както и елементи от рок и фънк. В шоуто ще има много звукови и светлинни ефекти.
Танцовото училище The Center е основано преди 22 години. Във Велико Търново съществува от 16 години, като в него се обучават близо 60 танцьори на възраст между 4 и 40 години. Ваня Нунева е започнала да се занимава с танци преди 10 години, когато е била трийсетгодишна. „Мислех си, че съм пропуснала възрастта за моята мечта – да танцувам, но се оказа, че с много тренировки, желание и мотивация, мога да бъда наравно с по-младите“, каза тя. Нунева е преводач по професия, а с танцовото изкуство възстановява своя емоционален баланс.
Осмокласничката Ема Колева е в школата от 4 години. За нея радостта от движението и музиката е съпроводена с възможността за много нови приятелства. Те се раждат в залата за танци и по време на ежегодните танцови лагери, които школата организира, посочи тя.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *