Търговци и производители ще могат да предлагат своята продукция на открития пазар в Благоевград шест дни в седмицата

Търговци и производители ще могат да предлагат своята продукция на открития пазар в Благоевград всяка седмица от понеделник до събота, съобщиха от Община Благоевград на официалната си фейсбук страница. От там посочват, че целта, от една страна, е да се оказва подкрепа на продавачите, а от друга – да се разширят възможностите за достъп до пресни, здравословни и местни продукти. 
До момента пазарните дни в Благоевград бяха сряда и събота, а често през останалите дни около закрития и открития пазар се разполагаха търговци и производители. От Общината обаче прекратяват издаването на разрешителни за сезонно разполагане на продукция извън зоната на пазарите. Администрацията призовава търговци и производители да ползват определените за продажба места в района на пазара и да не разполагат предлаганите от тях продукти на необозначени места в централна градска част. В тази връзка, с цел недопускане на нелоялна конкуренция, служители от звено „Инспекторат“ ще извършват регулярни проверки, съобщават от Общината.
За да бъде наета търговска маса е достатъчно желаещите да заявят намерението си и да заплатят утвърдената такса в офиса на „Пазари“ ЕООД, който се помещава на втория етаж на Кооперативния пазар. Към момента закритият пазар в Благоевград разполага със 100 преместваеми маси, като при необходимост, дружеството има готовност да предостави и допълнителни съоръжения, посочват от Община Благоевград. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари