Търговищките структури стоят твърдо зад областния лидер Хамди Илиязов, посочват с декларации от организациите на ДПС в региона

Декларации в подкрепа на областния лидер Хамди Илиязов разпространяват структурите на Движението за права и свободи (ДПС) в Търговищко. Те са в отговор на публикация в социалните медии, с която се разпространява информация с невярно съдържание, твърдят от петте общински организации в региона, както и от Младежката организация на ДПС в Търговище. Документите са адресирани до почетния председател на ДПС Ахмед Доган и до председателите на партията Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.
Председателят на Общинския съвет на ДПС в Търговище д-р Сюзан Алиосманова каза за БТА, че търговищките структури стоят твърдо зад областния лидер Хамди Илиязов. Тя коментира, че в социалните мрежи се разпространяват декларации на хора, които твърдят, че са от структурите от Търговище и свалят доверие от областния председател, но тези хора не са застанали с имената си. Посочват, че прилагат подписка от 33-ма души, но тази подписка липсва като приложение. „За нас това е невярна информация“, каза Алиосманова.
В декларацията от Общинския съвет на ДПС в Търговище се посочва: „Категорично заявяваме, че няма да позволим провокации, които целят смут сред нашите избиратели и трусове в организацията ни“. Твърди се, че областният лидер Хамди Илиязов олицетворява идеологията на заедността, сплотеността и екипността в организацията, което обуславя успеха на структурите в петте общини на област Търговище. В подписаната от Сюзан Алиосманова декларация се подчертават неговите лидерски умения, лоялност и респект към основателя на партията – почетния председател д-р Ахмед Доган, както и към настоящите председатели – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.
В декларацията на Областния съвет на Младежкото ДПС в Търговище, представителите на организацията посочват: „Ние свързваме нашите най-откровени мечти, нашия неуморен порив, породен именно от каузата, наречена Движение за права и свободи, с областния председател на Движението за права и свободи – Търговище г-н Хамди Илиязов“. Апелираме за обединение и заявяваме, че няма нищо по-автентично от нас – младите хора, пише в документа, подписан от областния председател на МДПС – Търговище Бюлент Бейтула.
Областният председател на ДПС – Търговище Хамди Илиязов коментира пред БТА, че разцепление в структурите няма. Аз съм с хората, аз съм и с председателите – и с Доган, и с Пеевски, и с Чакъров. Няма да се поддадем на подобни инсинуации, допълни Илиязов.
С декларации в подкрепа на областния лидер на ДПС -Търговище Хамди Илиязов излязоха и общинските структури на партията в областта. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари