НачалоБългарияТаско Ерменков: Ще се борим минималната заплата да стане 50% от средната

Таско Ерменков: Ще се борим минималната заплата да стане 50% от средната

„Надявам се предложението на да бъде прието и минималната работна заплата да стане 50% от средната, още от началото на годината. За да се случат тези неща първо трябва парламентът да приеме съответния закон. Ако зависи от парламентарната група на „БСП за България“ това ще се случи, но има и други виждания. Има и съвсем нови термини о брутна работна заплата. В цялата тази работа има нещо хубаво, че с профсъюзите сме заедно в та за интересите на трудещите се. Не знам дали „“ са се уплашили от общественото мнение, но те винаги гледат да се плъзгат по повърхността му.“

Това заяви членът на Националния съвет на БСП Таско Ерменков в ефира на BGonAIR.

Ерменков е категоричен, че социалистите ще положат всички усилия да се формира редовно правителство, а приемането на бюджет определи като един от основните приоритети. „Защото в момента това сякаш е забранена тема. Необходимо ни е правителство, което да положи усилия за гарантиране доходите на хората и с свързана с развитие на та. Тези неща ги правихме и в предишното коалиционно управление, и доказахме, че можем“, добави социалистът.

Той изрази притеснение от това какво би променил факта, ако държавата поеме контрола над „Лукойл“. „Технологично не виждам как те могат да работят по начина да има 50% руски петрол и 50% внос. Проблемът е чисто логистичен. Едно е да прекарваш за ден танкерите през с 1 ден курс и съвсем друго да търсим танкери по света, които да минават през Босфора. Фактът, че са внесени 90 млн. означава, че моделът на работа на Лукойл до момента е бил сбъркан“, завърши Таско Ерменков.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО