НачалоСвятТайван позволява безвизово влизане за някои страни

Тайван позволява безвизово влизане за някои страни

Тайван ще позволи отново безвизово влизане за посетители от повече от 20 държави, о правилата ще започнат да важат от следващата седмица, съобщи днес Централният команден център за епидемии, предаде ДПА.

Директорът на Центъра Ван Пишън заяви по време на пресконференция, че от 12 септември ще бъде разрешено безвизово влизане за граждани на , Канада, Австралия, Нова Зеландия, Европейския съюз и 14-те официални дипломатически съюзници на Тайван, съобщи .

Ван каза, че този ход е предприет, защото много държави вече са отворили отново границите си съгласно разпоредбите преди пандемията, както и за да балансират нуждите от продължаващия контрол на пандемията с насърчаването на икономическия растеж, социалната активност и международното взаимодействие.

Той допълни, че мерките относно визите могат да се разширят в зависимост от редъка на контрола на пандемията. Ван призова пътуващите до Тайван стриктно да спазват изискването за „три дни карантина и четири дни самоуправление на здравето“ и други мерки за превенция на пандемията.

Централният команден център потвърди 34 358 нови случая в неделя, 232 са „внесени“ отвън. С ковид са починали 35 души. Според данни на Центъра Тайван е имал общо 10 094 ни случая на хора с ковид, от които 10 078 са на местна почва.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО