Тази година 22 бургаски училища ще изпратят 2 200 зрелостници

Тази година Бургас ще изпрати рекорден за последните 6-7 години брой абитуриенти. Общо 2200 младежи и девойки ще празнуват завършването на своето средно образование. За сравнение, през 2023 г. те бяха 1790, а през 2021 г. – 1487. Това съобщиха от Община Бургас след среща с представители на Областната дирекция на МВР и „Пътна полиция“, на която бяха обсъдени предохранителните мерки за осигуряване на безопасността на абитуриентите по време на изпращането им.
Двайсет бургаски училища са избрали за своето изпращане на баловете датата 24 май. Изключение правят само училищата „Константин Петканов“, които ще проведат абитуриентски балове на 13 май и Професионалната гимназия по компютърно програмиране – 26 май.
За спокойното протичане на абитуриентските балове на 24 май, „Пътна полиция“ ще регулира движението на пътуващите към курортния комплекс (к.к.) „Слънчев бряг“, които следва да ползват маршрута: бул. „Демокрация“ – бул. „Стефан Стамболов“ – изхода на „Метро“ – новия Северен обход – к.к. „Слънчев бряг%.
От полицията предупреждават, че през целия ден по маршрутите и около местата за събиране и изпращане на абитуриентите ще има засилено полицейско присъствие, патрули с камери и цивилни коли с видео регистратори, които ще санкционирани всички нарушители на пътя, като ще се проверява за рисково шофиране, употреба на алкохол и наркотици и друг нарушения.
В Бургас ще празнуват зрелостниците на Средно училище „Добри Чинтулов“, Професионалната гимназия по транспорт и Средно училище „Петко Росен“, а всички останали по традиция в к.к. „Слънчев бряг“.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари