Техническият университет в София организира трети предварителен кандидатстудентски изпит по математика в различни градове на страната

Техническият университет (ТУ) София успешно проведe трети предварителен кандидатстудентски изпит по математика в Бургас, Велико Търново, Враца, Правец, Сандански, Смолян, Търговище и Хасково. ТУ-София за поредна година даде възможност на кандидат-студенти от страната да се явят на изпит в близост до родните им места, съобщи пресцентърът на висшето училище. 
С този изпит приключва поредицата от предварителни изпити, на които се явиха рекорден брой кандидат-студенти. През юни в Техническия университет в София предстои провеждането на редовните кандидатстудентски изпити: по „Композиция“ – на 7 юни, по „Рисуване“ – на 8 юни, по чужд език (английски, немски, френски) – отново на 8 юни, по математика – на 15 юни, по английски език (за признаване на ниво) – на 17 и 18 юни.
С конкурсните изпити по рисуване и по композиция се кандидатства за специалността „Инженерен дизайн“, а успешното полагане на изпит по английски, немски и френски език е необходимо за прием по специалностите с чуждоезиково обучение. 
За академичната 2024/2025 година кандидат-студентите могат да избират между над 65 бакалавърски специалности. Техническият университет в София е водещото висше техническо училище в страната и региона, и предлага висококачествено образование в най-модерните и перспективни направления на инженерно-техническите науки. ТУ-София е част от Европейския технологичен университет EUt+, алианс от девет университета и ще даде възможност на своите студенти за обучение по общи програми в различни кампуси и за издаване на европейска диплома.
Подробна информация за кандидатстването и за приема в Техническия университет в София може да се намери на неговата страница в интернет.
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари