Текстът на споразумението, за който се говори, лично сме го написали с Кирил Петков и е съгласуван с ГЕРБ, каза Делян Пеевски

Рекламирай в beZpartien.bg

Христо Иванов не мога да разбера какво обяснява точно за това споразумение при условие, че текстът, за който се говори, лично сме го написали с Кирил Петков и е съгласуван с ГЕРБ. Това заяви съпредседателят на ДПС и председател на парламентарната група на партията Делян Пеевски пред журналисти в Народното събрание.
Ние нямахме никаква претенция към това споразумение и всичко беше изяснено, добави той.   
Благодаря на моя приятел Кирил, че ДПС не е било тема, коментира Пеевски.  Има две други точки – за следствената тайна и за службите, за които са спорили. За службите не мога да разбера каква точно е темата, каза той. “Два пъти е имало решение за смяна на шефа на ДАНС. Първо с генерал Атанасов, който обмисля един месец и отказа, след това с кандидатура на съветника на Денков Веселин Марков, на която Кирил Петков се противопостави след време. За нас от ДПС службите работят изключително добре с нашите евроатлантически партньори, структурирани са добре”, посочи Делян Пеевски.
Това желание да се овладеят политически службите не го разбирам. За момента има едно политическо назначение в ДАНС и това е на Петър Петров, който е депутат от ПП-ДБ. Желание за овладяване на службите има, както се вижда, обясни той. За следствената тайна, че не са се разбрали, си е тяхно решение, ние щяхме да сме против. Това нарушава абсолютно всичко по делата и как се изнася следствена тайна, допълни Пеевски.
„Още когато правихме Конституцията се налагаше да им помагаме изключително много. Цялата Конституция е направена от Христо Иванов и Атанас Славов, с наше участие, Борисов само подкрепяше. Христо е бил всеки ден в моя кабинет и сме писали Конституцията. Номерът му с врага ДПС няма да мине, след като ми разви пред мен как иска избори, защото не му се случват промените с главен прокурор, шеф на Административен съд, шеф на КПКОНПИ, защото той има само една цел – овладяването на тези институции в полза на олигархията. Ние казахме, че за това ще бъдем абсолютно против“, заяви той.
Според него Христо Иванов иска избори. „Човекът, който хвърля България в избори, се казва Христо Иванов. Трябва неговите партньори да се събудят в лицето на Кирил Петков, Асен, Наско да седнат до него и да му кажат: „Седни си на столчето и недей да буташ България в безвремието“, каза още Пеевски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *