Температура от 34,5 градуса е измерена към 16:00 часа в Шумен, улиците в града се оросяват, общинските служители ще раздават безплатна вода

Температура от 34,5 градуса, близка до температурния рекорд от 36 градуса, е измерена към 16:00 часа в Шумен днес, съобщиха за БТА от хидрометеорологичната обсерватория в града. 
Служители на дирекция „Социална политика и здравеопазване“ в Община Шумен от утре ще раздават безплатно минерална вода на гражданите. Акцията е по инициатива на зам.-кмета по „Социална политика и здравеопазване“ д-р Светослава Хайнова поради високите температури и препоръчителния прием на повече течности през лятото, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. 
Общо два ще бъдат пунктовете, където ще се раздава водата. Първият ще бъде пред Драматично-кукления театър „Васил Друмев“, а вторият – пред сградата на областната администрация на пл. „Кристал“. И двата пункта ще са на разположение на гражданите от 11:00 до 16:00 часа. Акцията ще продължи до 14 юни, отбелязват от общинския пресцентър и уточняват, че са пуснати в експлоатация всички обществени чешми. 
Общинското предприятие „Чистота“ от днес и през целия летен период ще оросява пътните платна в града, допълват от пресцентъра на общинската администрация.
Шуменските метеоролози очакват през следващите дни в региона да е слънчево и топло, но температурите да започнат да спадат незначително, с по няколко градуса, като е възможно и да превали. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари