Теодора Нишков представя проекта „100 запечатани от времето“

Съюзът на българските художници представя фотографския цикъл на Теодора Нишков „100 запечатани от времето“ (Строители на съвременна България). Изложбата ще бъде подредена в СБХ на ул. „Шипка“ 6 от 1 до 13 юли, съобщават организаторите.
„Фотографският цикъл „100 запечатани от времето“ (Строители на съвременна България) има за цел създаването на визуална памет за хората, които полагат достойни усилия за нас и са едно от богатствата в културния и обществен живот на България; този цикъл цели регистрирането на образите на времето и тяхното естетизиране чрез визуалното изкуство на фотографията“, отбелязват домакините на събитието.
„Фотографските сесии протичат в лично професионално студио при абсолютна коректност,конфиденциалност, деликатно отношение и грижа. Този фотографски цикъл е с некомерсиална цел и е провокиран от усещането за неща, които може би си отиват, или неща, които бихме искали да останат, от непреодолима жажда по човешкото и неговите ценности, по красотата. Жажда да си спомним за душата и достойнствата на силните, за това какво можем да носим, кои сме. Това е нещото, което ми дава изключително усещане за заряд, удовлетвореност и смисъл. Моята цел е, когато човек гледа фотографиите, да усеща определен дух на несломимост и характер, както и човещина, които въпреки противоречивостта на всяка личност, остават като едно богатство…“, казва Теодора Нишков.
/ВСР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари