Тежкотоварен автомобил катастрофира на автомагистрала „Тракия“ в района на Стара Загора, разпилени са дървени плоскости, движението е ограничено

Рекламирай в beZpartien.bg

Тежкотоварен автомобил е катастрофирал на 202-ри километър на автомагистрала „Тракия“ в посока София. Това съобщи за БТА Ивелин Иванов от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Сигнал за инцидента е получен в 14:08 часа. В момента движението е ограничено от детелината на 208-ми километър в посока столицата.
„Тир се е ударил в мантинелата, а движението е ограничено, защото по пътното платно има разпилян товар“, каза Иванов. За БТА старши инспектор Михаил Михов, началник на група „Оперативен център“ към Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, допълни, че на мястото на инцидента е възникнал пожар, който вече е ликвидиран. „В резултат на инцидента е възникнал пожар в товарния отсек на превозното средство, изгорели са част от ремаркето и товара, които е бил дървени плоскости. Реагирахме с два екипа, а пожарът е потушен“, обясни той. 
Движението в платното за Бургас е спокойно. 
Няма пострадали в резултат на катастрофата. В момента се изясняват причините за инцидента, допълниха от ОДМВР.
Движението се пренасочва по обходен маршрут път II-66 Стара Загора – Чирпан – АМ „Тракия“ при пътен възел „Свобода“. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *