Тихомир Витков подреди изложбата „Ангели – невидимите спътници“ в Ямбол

Художникът Тихомир Витков подреди изложбата си „Ангели – невидимите спътници“ в културно-информационния център „Безистен“ в Ямбол. Експозицията е посветена на светлите Великденски празници и представя 24 живописни образа на ангели, допълнени от седем пластики.
Цикълът с ангели е правен специално за ямболския „Безистен“ по нова, експериментална и разработена от художника техника. Картините са отвъд конкретиката, от различен ъгъл се виждат по различен начин в игра със светлината, с присъстващи и отсъстващи образи, разказа за БТА Тихомир Витков. 
„Показват един свят, който хем не забелязваме, хем може и да го няма, ама пък има вариант и да го има. Ако го има, би бил различен за всеки и би му носил различно послание, би въздействал по различен начин. Всеки има свои собствени представи, стига да вярва, че ангелите съществуват“, допълни той. 
Преди пет години Тихомир Витков отново гостува в Ямбол с поредица от цикли живопис, посветени на петвековния Безистен в Ямбол, който е превърнат в културно-информационен център. Той е и вдъхновител за слогана „Безистенът – място за срещи“.
Изложбата „Ангели – невидимите спътници“ може да бъде разгледана в Ямбол до 30 май.
Тихомир Витков е роден в Ловеч, завършва Художествена гимназия в София. Основател е организацията на художници с физически увреждания Сдружение „Синя зона“. Има над 20 самостоятелни изложби, а негови картини са притежание на частни колекционери в страната и чужбина. Той е и сценограф на драматичния, кукления и музикалния театър в Ловеч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари