НачалоСвятТова погребение е струвало 11,4 милиона долара

Това погребение е струвало 11,4 милиона долара

Япония каза днес, че ще отпусне допълнителни 1,4 милиарда йени (9,97 милиона щатски долара), за да бъде погребан с държавни почести бившият министър-председател Шиндзо Абе. Тези ще бъдат използвани за покриване на разходите по охраната на събитието и понето на чуждестранни лидери. Така общата стойност на погребението ще възлиза на над 1,6 милиарда йени (11,4 милиона долара), предаде Киодо.

Имайки предвид ота срещу това Абе да бъде погребан с държавни почести заради неговите предизвикващи разделения политики и скандалите около него, решението на правителството да похарчи толкова пари на данъкоплатците за събитието ще предизвика силна ответна ре от обществото, казват наблюдатели.

Миналия месец правителството на премиера Фумио Кишида каза, че ще похарчи 249 милиона йени за погребението на 27 септември. Абе бе застрелян от въоръжен мъж на предизборна проява в началото на юли. Кишида каза също, че цялата сума ще бъде обявена след погребението, защото ще зависи от това колко чуждестранни гости ще отидат, но явно правителството се е почувствало принудено да обяви сумата предварително заради разгорещения обществен дебат, отбеляза Киодо, предаде .

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО