Трафикът по граничните пунктове с Румъния и Гърция е интензивен за товарни автомобили

Рекламирай в beZpartien.bg

Трафикът по граничните пунктов с Румъния и Гърция е интензивен за товарни автомобили, съобщават на сайта си от Главна дирекция „Гранична полиция“. Информацията е към 06:00 часа тази сутрин.
По границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин“, „Дуранкулак“ ,“Кардам“ и „Оряхово“ е интензивен за товарни автомобили на изход от България. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница“ и „Крушари“/“Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.
Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход и на граничните пунктове с Гърция. От „Гранична полиция“ препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване, освен пункт „Кулата“ и „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.
По границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.Граничните проверки на „Калотина“ се извършват на 8 работни места за влизащи леки коли и на 5 работни места за излизащи леки коли.
На пункта се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. За да бъде избегнат интензивния трафик, от „Гранична полиция“ съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: „Брегово“, „Връшка чука“, „Стрезимировци“ и „Олтоманци“.
По границата с Турция и Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *