НачалоСвятТръмп е пазил ядрени тайни на чужда държава

Тръмп е пазил ядрени тайни на чужда държава

Документи за ядрения потенциал на чужда държава са намерени при обиска в имението на бившия на Доналд Тръмп, пише Washington Post, цитира НЕС.

„По време на претърсването агентите на ФБР са намерили документи, описващи военната отбрана на чуждо правителство, включително ядреният му потенциал, твърдят източници, запознати със ситуацията“, съобщава изданието.

Според статията някои от намерените материали описват свръхсекретни операции на САЩ с такива подробности, че дори висши по националната сигурност не са ги виждали, а достъп до данните са имали само президентът и ограничен брой служители на администрацията.

В доклада се казва, че по време на обиска на 8 август агентите са открили документи за ядрената готовност на чужда държава. Източниците на вестника не уточняват за коя държава става дума.

Имението на Тръмп в Мар-а-Ларго, Флорида, беше претърсено в началото на август в рамките на дело за незаконно използване, кражба и унищожаване на служебни материали. Служителите на правоприлагащите органи иззеха близо сто документа с различна степен на секретност, включително и най-висоа. Тръмп отрече информацията, че разполага с класифицирани документи за ядрените оръжия на други държави.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО