НачалоСвятТръс проведе важен разговор с американския президент

Тръс проведе важен разговор с американския президент

Новоназначеният британски премиер Лиз Тръс проведе телефонен разговор с а на Джо Байдън, за да обят икономическите въпроси, причинени от руса инвазия в .

Това се казва в туит, публикуван от Тръс, цитиран от Ukrinform.

„Тази вечер говорих с президента на САЩ за съвместната ни работа като лидери на свободни демокрации за справяне с общи предизвикателства – особено икономическите проблеми, причинени от войната на “, иса Тръс.

Премиерът каза, че двете страни ще изградят връзки, като подобрят своя отбранителен съюз чрез и AUKUS (пакт, подписан от Австралия, Великобритания и САЩ).

Според прочит на разговора, разпространен от пресслужбата на Белия дом, страните „обсъдиха значението на продължаващото тясно сътрудничество по глобалните предизвикателства, включително подкрепата за Украйна, докато се защитава от руската агресия, справяне с предизвикателствата, отправени от Китай, предотвратяване на придобиване на ядрено оръжие от Иран и осигуряване на устойчиви и достъпни енергийни ресурси.

В собствения си туитър акаунт, президентът Байдън каза, че очаква с нетърпение „задълбочаване на специалните отношения между нашите страни и работа в тясно сътрудничество по глобалните предизвикателства, включително продължаваща подкрепа за Украйна, докато се защитава от “.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО