Треньор от Монтана ще участва в Първия световен турнир по Винг Чун

Асен Асенов от Монтана ще участва в българския отбор на Първия световен турнир по Винг Чун, който ще се проведе през август в Южен Шаолин, Китай, съобщиха за БТА от спортен клуб УШУ в Монтана. 
Треньорът на спортен клуб УШУ спечели първи места във всички категории, в които се състезава на квалификациите в Пловдив през почивните дни.
С отлично представяне са и неговите ученици – Калин Борисов с две първи и две втори места във възрастовата си група, трето място взе Зорница Иванова, която застана пред камерите на китайската телевизия за интервю заедно с Асен Асенов.
На квалификациите е присъствал китайският майстор Джън Джудзие, който е национален представителен наследник за Винг Чун. Той е потомък на пионерите на този конкретен боен стил.
Бойното изкуство Винг Чун е създадено в Южен Китай и е включено в списъка за нематериалното културно наследство на страната.
Клубът по Винг Чун в Монтана е създаден към Младежкия дом в града през 2006 година, а през 2022 той е официално регистриран като Спортен клуб УШУ, уточни Асен Асенов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари