Три младежки стартъп екипа представиха България успешно на най-мащабния европейски предприемачески форум

Три младежки стартъп екипа представиха България на най-мащабния европейски предприемачески форум Gen-E 2024. Фестивалът за младежко предприемачество в Европа се проведе в Катания, Италия, от 2 до 4 юли. България бе представена от три стартъпа. Това съобщиха от екипа на образователна фондация „Джуниър Ачийвмънт България“.
Българските представителите включваха екипи от Futura, студентската компания, която спечели тазгодишния сезон на преакселераторската програма Beyond и две учебни компании на JA – победителите в “Изгряващи звезди 2024“ Green Filters и Em-Pax, които спечелиха награда за производство във виртуалното изложение на GEN-E.
Организиран от JA Europe, Gen-E 2024 представи вдъхновяваща панорама на предприемаческите иновации на ученици и студенти от над 40 европейски страни. В състезаващите се отбори участваха почти 400 000 младежи, които успяват да създадат своя JA бизнес през учебната 2023-2024 година, и които се пребориха в регионални, национални и онлайн състезания, за да спечелят отличието да представят страната си на Gen-E.
„През цялата учебна година нашата JA мрежа в 40 страни в Европа дава възможност на младите хора да придобият необходимия набор от умения, за да успеят в работната спреда и да създадат и управляват успешен бизнес. Чрез Gen-E, JA Europe им дава международна платформа, в която да се представят, конкурират и празнуват с талантливите си връстници от цяла Европа. Това е уникално преживяване за младежите, за партньорите ни и за участващите преподаватели“. Това каза Лорънс Морван, президент на JA Europe.
„Gen-E 2024 представлява ключов момент, в който можем да комбинираме минали постижения с бъдещи възможности и да гарантираме, че младите таланти навсякъде в Европа получават възможност да разгърнат пълния си потенциал. Призоваваме политиците, бизнес лидерите и експертите в областта на образованието да действат сега, за да окажат конкретно въздействие върху нашата младежка Европа“, добави Салваторе Нигро, главен изпълнителен директор на JA Europe.
Победителите от гиммназиален етап са: за JA Europe Компания на годината 2024 Treberei, Австрия; JA Europe Иновация на годината 2024: 99Robotics, Дания.
На университетско ниво призьор за Иновация на годината през 2024 е Oculare, Дания и за JA Europe Стартъп на годината 2024 – LeakTrack.ai, Турция.
Европейските и специалните награди може да видите на сайта на GEN-E 2024.
/ЙВЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари