Трудно би било смесването на национални избори с един контекст, с европейски избори, които са със съвсем друг дневен ред, смята Андрей Новаков

Рекламирай в beZpartien.bg

Би било трудно смесването „две в едно“ на национални избори с един контекст, с европейски избори, които са със съвсем друг дневен ред, коментира пред журналисти във Велико Търново евродепутатът от групата на Европейската народна партия Андрей Новаков.
„Никой не може да каже каква ще бъде механиката на провеждане на такава кампания“, посочи той и допълни, че не е ясно дали това е възможно, защото става дума за срокове, постановени от промените в Конституцията, приети преди няколко месеца. Новаков смята, че президентът може да каже дали това ще бъде така след консултации с политическите партии.
Мария Габриел щеше да бъде един истински европейски министър-председател, който знае как да защитава интересите на България в Брюксел – и по отношение на еврозоната, и по отношение на Шенген, каза евродепутатът. По думите му Габриел знае как се преговаря, знае да прави компромиси. Според Андрей Новаков липсата на успех в преговорите за ротацията се дължи изцяло на „Продължаваме промяната – Демократична България“.
Евродепутатът отбеляза, че в ГЕРБ все още не са започнали процедурите по номинирането на кандидатите за европейските избори, защото на преден план е била вътрешнополитическата тема за ротацията.
Във Велико Търново Андрей Новаков участва в кръгла маса на тема „Европейските граждани и сигурността в 21-ви век“, организирана от Националния военен университет „Васил Левски“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *