Трябва да се намери решение за пътя Крета-Ребърково да бъде асфалтиран, заяви кметът на Мездра Иван Аспарухов

Трябва да се намери начин земният път Крета-Ребърково да бъде асфалтиран, преди отново първокласният Ботевград-Мездра да бъде затворен за следващия етап от разширението му, коментира за БТА кметът на Мездра Иван Аспарухов. Земният път се използва за основен обход от леки автомобили, докато тече строителството и по него на денонощие преминават средно между шест и осем хиляди автомобила, според информация от Община Мездра.
Кметът обясни, че няма нужда пътят да минава през процедура за смяна на категорията му, тъй като това ще отнеме месеци. Вариантът е да се определи като сервизен на Е – 79, за да има право Агенция „Пътна инфраструктура“ да се заеме с асфалтирането му.
„Трябва да се намери категорично решение, за да се осигури спокойствие на строителя. Аз съм убеден, че всички тези много тежки строителни работи, които предстоят, е възможно да се изпълнят за три-четири месеца, ако е в летния сезон, и до зимата да имаме целия този участък Ботевград-Мездра пуснат“, заяви Аспарухов. По думите е необходима много добра организация, съдействие и най-вече спокойствие за строителите – да се спазват определените обходни маршрути и да не се разрешава извънредно преминаване на превозни средства.
Кметът изрази надежда, че въпреки трудностите, пътят Крета – Ребърково ще бъде асфалтиран до следващото затваряне на участъка Мездра – Ботевград. Съгласно заповедите на АПИ това трябва да стане в края на май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари