Твърденията за картите за безплатно паркиране в София са манипулативни, посочиха от ГЕРБ

Твърденията на „Продължаваме промяната -Демократична България“ („Спаси София“) (ПП-ДБ-СС) за картите за безплатно паркиране на синя и зелена зона са манипулативни и показват безпомощност. Това посочиха от групата на ГЕРБ-СДС в позиция, изпратена до медиите, по повод изказване на председателя на Столичния общински съвет Цветомир Петров, според който предишното управление на София е раздавало карти за безплатно паркиране на синя и зелена зона.
Издаването на карти за паркиране в синя и зелена зона без регистрационни номера се прави по искане на Държавна агенция „Технически операции“ във връзка с тяхната дейност, обясниха от ГЕРБ. На същото основание през месец май тази година кметът на София Васил Терзиев е одобрил издаването на 18 карти без регистрационни номера, добавят те в позицията. 
Във връзка със споменаването на ул. „Ангел Кънчев“ от ПП-ДБ-СС по-рано, от ГЕРБ-СДС уточняват, че издаването на шест карти за паркиране на ул. „Ангел Кънчев“ №6 е въз основа на искане от кмета на район „Средец“. Искането е въз основа на договор, сключен от районната администрация, съгласно който етажната собственост на ул. „Ангел Кънчев“ №6 осигурява 200 кв.м дворно място за площадка за игра към детска градина №12 срещу получаването на шест карти за паркиране за конкретни автомобили, посочени с регистрационни номера. 
„Манипулираната информация, която беше представена днес от общинските съветници от ПП-ДБ-СС, е очевиден опит за очерняща кампания в дните преди предстоящите избори“, смятат от ГЕРБ. По думите им това е поредният случай, в който „чрез спекулации и лъжи, управляващите от ПП-ДБ-СС се опитват да скрият провала си в организацията на движение и паркиране в центъра на София“. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари