Ученически духови оркестри дефилират с музика из улиците на Вършец на Национален преглед

Над 260 деца и младежи дефилират с музика и танц из улиците на Вършец и изнасят концерти на открита сцена пред местното читалище „Христо Ботев“ за двудневния Национален преглед на ученическите духови оркестри и мажоретни състави.
В тазгодишното издание на прегледа, което е 15-о поред, участват седем ученически духови оркестъра от София, Плевен, Велико Търново, Вършец и Априлци. Те преминават през обновената алея на чинарите в центъра на Вършец, спират да посвирят за радост на местните жители и курортистите и продължават към сцената пред читалището. След изпълненията домакините от Вършец поднасят на музикантите награди и грамоти.
Националният преглед на ученическите духови оркестри и мажоретни състави е посветен на маестро Димитър Пеев – създател и диригент на духов оркестър „Дефилир“- Вършец, който почина през 2016 година, а сега оркестърът ръководи синът му Николай Пеев. Той сподели, че от създаването на оркестъра през 2009 година досега през него са минали стотици ученици, а в момента в „Дефилир“ свирят около 40 деца от различни класове в училището.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари