Ученически конкурс за фотоесе обяви Община Ловеч по повод Международния ден срещу злоупотребата с наркотици и нелегалния трафик на наркотични вещества

Рекламирай в beZpartien.bg

Общинският съвет по наркотични вещества, Превантивно-информационният център за борба с наркотичните вещества и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Ловеч обявяват конкурс за фотоесе за ученици по повод 26 юни – Международен ден срещу злоупотребата с наркотици и нелегалния трафик на наркотични вещества. Темата за учениците от 5 – 7 клас е „Забавни моменти с моя домашен любимец“, а за 8 – 11 клас – „Моят свят без наркотици“. Това съобщават от общинската администрация.
Според регламента на конкурса всеки автор може да участва с една фотоистория, включваща до шест снимки, които отговарят на зададената тема и са подредени в логическа последователност. Прилага се и текст, който разкрива посланието на фотографиите.
Призьорите от двете възрастови групи ще бъдат наградени с ваучери за спортен магазин. Крайният срок за изпращане на творбите е 31 май.
По статистика България е на първо място в Европейския съюз по начало на употреба на наркотични вещества – деца. На 12-13 години започват да пушат марихуана. Две трети от всички юноши и млади хора, които завършват средното си образование, са опитвали поне веднъж наркотични вещества, допълват от администрацията.
От областната дирекция на МВР в Ловеч съобщиха за БТА, че от началото на годината в областта са установени 20 шофьори да управляват моторно превозно средства след употреба на наркотици. Образувани са и 18 досъдебни производства за притежание на наркотици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *