Ученици, част от програмата „Детско полицейско управление“, посетиха Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гр. Севлиево

Рекламирай в beZpartien.bg

Ученици, част от програмата „Детско полицейско управление“, посетиха днес Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гр. Севлиево. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Габрово. 
Малките полицаи са посетили Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гр. Севлиево. Те са посрещнати от началника главен инспектор Христо Банков. Той подробно е обяснил на  учениците професията на пожарникара, задълженията на пожарникарите по време на работа и при посещение, за сигналите, свързани с тяхната дейност. На учениците са дадени ценни съвети за това каква трябва да бъде реакцията им по време и при възникване на пожар. За финал всички са се разходили в сградата на пожарната, като са имали възможност да разгледат отблизо пожарните автомобили и оборудването, с което боравят пожарникарите, посочват от полицията. 
БТА припомня, че през февруари Районното управление на полицията в Севлиево организира открит урок с деца от Основно училище „Стефан Пешев“ в града. Той бе част от националната програма Детско полицейско управление, която реализира Министерството на вътрешните работи. На децата от Детското полицейско управление предстои и посещение на Академията на Министерството на вътрешните работи в София. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *