Ученици и културни институции ще манифестират в Чепеларе на 24 май

С тържествена манифестация в Чепеларе ще започне празникът по случай 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, съобщи за БТА Адриана Иванова – експерт в отдел „Култура“ в Общинската администрация. Ученици от всички учебни заведения и културни институции ще преминат под строй по главната улица „Васил Дечев“ до Народно читалище „Родопска искра 1880“. 
„В Чепеларе традицията да отбелязваме 24 май с манифестация, както и да изпращаме заедно абитуриентите от училищата. Традиция е и факелното шествие, което в града ни се провежда откакто е построено Средно училище „Васил Дечев“ преди 157 години“, добави Адриана Иванова.  
Официалната част на празника ще е пред сцената на площад „Олимпийски“, където празнични слова ще произнесат вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, кметът на Чепеларе Боран Хаджиев, областният управител Захари Сираков. 
Ще бъдат наградени заслужили учители, ученици и културни деятели. Привечер жителите на Чепеларе ще изпратят абитуриентите. През деня и вечерта на сцената ще пеят Нелина и Николай Славеев. Празникът ще приключи със заря. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари