Ученици и учители от видинското училище “Св.св. Кирил и Методий“ ще боядисват пейки в двора на учебно заведение в рамките на кампания

Рекламирай в beZpartien.bg

Видинското училище “Св.св. Кирил и Методий“ организира боядисване на пейки в двора на учебното заведение. Жълтият цвят е избран за бранд на мрежата Placemaking Connected: Bulgaria, към която се присъединява училището, каза за БТА учителят по физическо възпитание и спорт Венера Младенова.
Събитието ще се състои на 3 септември. В него ще се включат преподаватели и желаещи да участват ученици.
Подходът „placemaking“ („място-правене“) е програма на сдружение „BG Бъди активен“ за преосмисляне на обществените пространства и промяна на средата, в която живеем. Базира се на опита на организацията в прилагане на подхода в няколко насоки – физическа активност, активни пространства, опазване на околната среда, обясни Младенова.
Програмата на „BG Бъди активен“ се фокусира върху образователни и комуникационни кампании за превенция на замърсяването на публичните пространства, за разделно събиране и рециклиране, ангажиране на общностите за облагородяване на публичните пространства и стимулиране за гражданска активност и отговорност. Кампанията в училището си поставя за цел да подобри средата, в която учениците учат и спортуват, уточни учителката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *