Ученици от Мадан и мотористи се включиха в благотворителна акция в подкрепа на 17-годишния Мариян

Ученици от Мадан и мотоклубът Smolyan riders подеха благотворителна акция в подкрепа на 17-годишния Мариян Давидов от Смолян. След Смолян, където се организират благотворителни прояви, вчера и Община Чепеларе обяви, че всички събития в общината ще са с в подкрепа на Мариян.  
През целият ден в СУ „Отец Паисий“ в Мадан се събираха средства. На площада пред читалището беше разпъната шатра, в която, освен дарителска кутия, маданчани предлагаха за продажба картини, минерална вода, стикери и сувенири, изработени от децата.
Мариян Давидов страда от тежко заболяване, състоянието му се е влошило и спешно се нуждае от финансова подкрепа за лечение в чужбина. 
„След като разбрахме за случая с момчето от Смолян, училищния съвет подехме инициатива за събиране на средства. Паралелно и от мотоклуба, също започнахме организация за благотворително събитие. Решихме да обединим силите си – училище, община, ученици, мотоклуб, за да може да направим по-мащабна акция. Това е добър начин  да се изявят учениците, да се мотивират в доброволчество, солидарност, съпричастност, и те веднага откликнаха“, каза Михаил Башев – учител по физика. Местни фирми дарили вода, студио за дизайн и реклама е изработило информационните табели, които впоследствие ще бъдат предоставени на семейството.
„Сплотихме се и успяхме да направим много добра организация. Надявам се, че ще допринесем значително в полза на нуждаещото се момче. Ставащото през последните три дни в региона, показва, че общините в Смолянска област могат да бъдат единни, когато трябва да се помогне“, добави Башев.
„Всички решихме да помогнем на болния Мариян. Трогнахме се, когато разбрахме за момчето. Искаме да помогнем. Винаги сме „за“ такива инициативи и сме били готови да помогнем през годините и в училище, и в Българския Червен кръст, защото средствата, които трябват на Мариян, са много“, каза абитуриентката Веселина Жекова.
Джени Чаушева е предоставила десетина свои картини за благотворителна продажба. „Не се замислих и за момент. В момента, в който чух, че това момче се нуждае от помощ, реших да помогна с моите картини“, каза Джени, която също тази година е завършила 12 клас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари