Ученици от три училища в Община Разград пяха, танцуваха и пренесоха родители и гости в света на приказките с концерт

Ученици от три училища в Община Разград пяха, танцуваха и пренесоха родители и гости в света на приказките. Междуучилищната изява на децата и преподавателите от Основните училища „Елин Пелин“ в Стражец, „Св. св. Кирил и Методий“ в Ясеновец и „Д-р Петър Берон“ в Осенец бе по проект „Успех за теб“. С песни, танци, хумористични скечове и драматизация децата от трите училища показаха пред родители и гости какво са научили през учебната година в изпълнение на дейностите по проекта. 
Началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков приветства участници и учители. Той благодари на директорите за това, че са поели инициативата да работят допълнително с децата за надграждане на общата подготовка и развиването на талантите на учениците. Петков изрази задоволство и от това, че родители и учители са си подали ръка в името на бъдещето поколение – децата.
Приветствие отправи и зам.-директорът на училището в Ясеновец Пепина Иванова. „Истинско щастие е да видим толкова много детски усмивки, те са доказателство за добре свършената работа, за придобитите от вас умения, за формираните качества, за непрекъснатия стремеж за самоизява“, отбеляза тя. Иванова допълни, че днешният ден е кулминация на всички условия и положен труд на деца и учители и от тази сцена те ще докажат, че добре свършената работа е дала безценни плодове.
Радостта си, че възпитаниците на училището имат възможността да участват в инициативата и да представят своите музикални и творчески умения, които са развили по проекта, изрази и директорът на Основно училище „Елин Пелин“ в Стражец Диана Петрова. Тя каза, че училището работи по всичките пет дейности по проекта. „Творческите дейности, които се реализираха по него, допринесоха за стимулиране талантите на учениците, за повишаване на тяхната мотивация, за развиване на личностното творчество, на танцовото, музикалното и театрално изкуство в училище“ добави Петрова.
Начало на концертната програма на сцената на Ронда в Градския парк поставиха децата от училището в Стражец, като демонстрираха майсторски заложбите си пред публиката. Творческите и индивидуалните си умения на базата на изкуството на сцената показаха и учениците от училищата в Ясеновец и Осенец.
Проектът „Успех за теб“ се реализира по програмата „Образование“ 2021-2027, съфинансиран е от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд плюс (ЕСФ+). Стойността му е над 150 млн. лв. Основната му цел е насърчаване и разгръщане на потенциала за личностно развитие на учениците за трайното им приобщаване в училищното образование и подобряване на образователните им резултати. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари