Ученици засадиха 90 паркови дръвчета в Търговище

Рекламирай в beZpartien.bg

Близо 90 фиданки засадиха учениците от Първо Средно училище (СУ) „Св. Седмочисленици“ в Търговище. Младите хора, обединени клуб в „Млади географи“, със съдействието на Община Търговище, засадиха дървета от вида орех, явор, клен, липа, дъб на общинска зелена площ в парка „Борово око“. Фиданките са осигурени от кампанията на „Гората.бг“, съобщиха от ръководството на учебното заведение. 
След направено допитване, общинската администрация определила терен – над езерото в „Борово око“ и до стадион „Димитър Бурков“. 
„В хода на подготовката учениците придобиха множество умения и знания – за доброволчество, нормативни уредби, отговорни институции, изпращане на молби, разчитане на скици, подбор на растителни видове, научаване на техники на засаждане, мерене и планиране на площи, както и много други умения“, коментира преподавателят по география и ръководител на клуба Георги Марков. 
Младите географи ще продължат да се грижат за засадените дръвчета. Целта им е да се увеличи зеленината и да се подобри качеството на въздуха в града.
През почивните дни от фондация „Гората.бг“ раздадоха над 12 500 дръвчета в Търговище. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *