Учениците от Обединено училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в казанлъшкото село Ръжена се обучаваха в оказване на първа помощ

В продължение на пет седмици учениците от Обединено училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в казанлъшкото село Ръжена се обучаваха в оказване на първа помощ. Това съобщиха за БТА от учебното заведение. Обучението приключи с инициатива от състезателен характер. 
Под ръководството на преподавателя Румяна Сурчева децата от Ръжена изучаваха човешкото тяло и най-важните органи като сърце, бял дроб, мозък. Те научиха колко са костите в тялото и тренираха как да направят превръзка, когато някой се нарани. Друг полезен за учениците урок, който усвоиха, е да знаят какво има в аптечката, която носим във всеки автомобил и как правилно да я използват.
В края на инициативата възпитаниците на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ преминаха през четири различни ситуации и всеки екип използва материалите в своята аптечка, за да направи различен вид превръзка. Публиката оцени всеки от екипите и тяхното представяне. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари