Учение за реакция при възникнал пожар в сградата на общинската администрация се проведе в Перник

Пожаро-техническо учение се проведе днес на територията на Перник. Проиграни бяха действия след получен сигнал за пожар на четвъртия етаж на общинската администрация, по време на който има пострадали служители. Целта бе да се провери координацията и взаимодействието между екипите на Единната спасителна система на територията на областта.
„Организираме тези учения, за да можем да стиковаме нашите действия при реална обстановка“, заяви за БТА директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Перник комисар Борис Борисов. 
Той уточни, че в симулативната операция освен екипи на РДПБЗН, участват още служители на Областна дирекция на МВР, Центърът за спешна медицинска помощ, Български Червен кръст и на сектор „Оперативни действия“ към Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.
В обучението със сили и техника се включиха представители на Доброволно формирование „Протожер“ и Аварийно-спасителния отряд към Община Перник. По сценарий бе показано и спасяване на пострадал при пожар по алпийски способ.
Подобно учение – за реакция на институциите при пътен инцидент, се проведе в миньорския град и през декември 2022 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари