Учете се от делата на строителите на съвременна България и следвайте техните завети, каза държавният глава Румен Радев на млади гвардейци

Учете се от делата на строителите на съвременна България и следвайте техните завети. Растете като добри хора и достойни българи, отговорни към нашето общество и държава, и не забравяйте, че всички ние разчитаме на вас, защото вие сте бъдещето и надеждата на България. С тези думи държавният глава Румен Радев се обърна към млади гвардейци на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.
Те са част от ученическия гвардейски отряд и духовия оркестър при Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, както и от ученическите гвардейски отряди при Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „Пейо К. Яворов“ – Гоце Делчев, Средно училище „Св.св. Кирил и Методий“ – Рудозем, и Общински младежки дом – Русе.
Преди церемонията в президентството пред сградата на институцията се състоя тържествена смяна на почетния гвардейски караул, на която присъстваха ученическите гвардейски отряди.
В Гербовата зала бяха връчени клетвените обещания от капитаните на отрядите, както и плакети от директори на училищата. След това ученическите гвардейски отряди разгледаха президентската библиотека.
Уважаеми ръководители на младежките гвардейски отряди, млади гвардейци, за мен е огромно удоволствие и чест именно днес, в Деня на храбростта и празника на Българската армия да ви посрещна в президентската институция, заяви държавният глава на церемонията. Той изрази своята признателност към ръководителите на младежките гвардейски отряди за създаването на тази инициатива под негов патронаж и за нейното успешно развитие. Чудесно е, че вече имаме двайсет младежки гвардейски отряди и четири младежки гвардейски оркестъра. Заявките за създаването на нови се множат, подчерта Радев.
Той каза, че в младите гвардейци нашето общество вижда един от символите на българската държавност, въплъщение на родните традиции още от времето на българското Възраждане и борбите на нашия народ за национално освобождение и обединение, символ на чест и доблест, на славните победи на българската армия.
„Не забравяйте, че отличният успех в училище е мощен стимул за вас и вашите връстници, но вие вече сте във фокуса на общественото внимание в родния ви град и следва да бъдете за пример, както в учението, така и в делата си“, заяви държавният глава. Той пожела младежите да бъдат любознателни и ученолюбиви, да вярват в своите сили и възможности, както и в себе си. Уважавайте вашите учители, защото знанията, които те ви дават, са вашето най-голямо богатство и залогът за вашите бъдещи успехи, обърна се към тях президентът Румен Радев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари