Училище и детска градина в Хасково ще бъдат основно обновени по Плана за възстановяване и устойчивост

Рекламирай в beZpartien.bg

Училище и детска градина в Хасково са одобрени по проекти за модернизацията на образователната среда в рамките на Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Това съобщи на пресконференция кметът на общината Станислав Дечев.
Мерки за ремонт, саниране и енергийна ефективност ще бъдат приложени спрямо сградите и прилежащите пространства на детска градина № 17 „Иглика“ и Основно училище „Никола Вапцаров“, уточни Дечев. Първият проект е на стойност 1,8 млн. лева и освен подобряването на енергийната ефективност, включва вътрешен и външен ремонт, в това число и на площадките и оградата, поясни Дечев.
В училището предстои да бъде снабдено с външна изолация. Ще бъдат подменени и дограмите и ще бъде монтирана фотоволтаична система, което ще гарантира бъдещ енергиен клас „А“ на сградата, посочи Дечев. Осигурените средства са 2,499 млн. лева.
По думите на Дечев още две училища и две детски градини са с добри шансове да спечелят подобни проекти по ПВУ – в резерва са, но с добри точки. Община Хасково е подала и проектни предложения за Дома за стари хора в лесопарка „Кенана“, Обединените ученически общежития и Драматичен театър „Иван Димов“, каза той.   

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *