Удължава се срокът за участие в националния конкурс „Куклата на баба“ в търговищкото село Давидово

Удължава се срокът за участие в националния конкурс „Куклата на баба“, който се провежда за трети път в търговищкото село Давидово. Това съобщиха организаторите от Народно читалище „Светлина-1927“.
Както БТА съобщи, темата на тазгодишното издание на превърналата се вече в традиционна проява е „Любим герой от българска народна приказка“. Първоначално организаторите от културната институция обявиха, че конкурсът е до 31 май. Идеята бе резултатите да бъдат обявени за Деня на детето, припомни секретарят Мария Колева.
От ръководството на читалището уточняват, че събирането на ръчно изработени кукли ще продължи до 30 юни. Те трябва да бъдат изпращани на адреса на читалището в търговищкото село Давидово, като задължително условие е да бъдат посочени имена на автора, институция, населено място и кой герой е изработен.
Всички снимки на изпратените кукли могат да бъдат разгледани във фейсбук страницата на читалището. А резултатите ще бъдат обявени на първи юли.
Към момента творци от района на Търговище, Лом, Монтана и други части на България са изпратили своите изработки на Баба Цоцолана, на героите от приказките „Червената шапчица“, „Дядо вади ряпа“ и други. 
БТА припомня, че във второто издание на конкурса „Куклата на баба“ участваха 36 кукли на приказни герои на творци от цялата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари