НачалоСвятУкраинските сили за сигурност разбиха мрежа за проституция, управлявана от миграционни служители

Украинските сили за сигурност разбиха мрежа за проституция, управлявана от миграционни служители

Службата за сигурност на (ССУ) съобщи вчера, че е разбила мрежа за проституция, управлявана от миграционни , в рамките на срещу корупцията, целяща покриване на западните стандарти и изкореняване на корупционните практики, предаде Ройтерс.

ССУ съобщи, че мрежата е била ръководена от служители от отдела за миграция към националната полиция, който отговаря за защита на интересите на разселените лица.

Службата разпространи кадри с униформени полицаи, нахлуващи в апартамент, в който задържат няколко мъже, у които са открити големи суми пари, а на дивана в една от стаите седят млади жени.

„Тези високопоставени служители са осигурявали „чадър“ на мрежа за проституция в Киев и други региони“, се съобщава в изявление на ССУ. Престъпната схема е носила печалби от над 1,3 млн. долара на месец, се казва още в изявлението.

В схемата са били въвличани жени на възраст между 18 и 30 години, които са били „в нестабилно емоционално състояние“ и които са били предлагани на клиенти в Украйна и чужбина. Цената на услугите е варирала от 20 до 270 долара.

В ежедневното си видеообръщение снощи украинският Володимир Зеленски благодари на службите за сигурност за тяхната „бърза ре срещу тези позорни практики“.

Зеленски изтъкна, че ще рави толкова кадрови промени, колкото е необходимо, за да се пребори с корупцията и подчерта, че е изключително важно министерството на отбраната да работи честно.

„За съжаление, в някои сфери единственият начин да се гарантира върховенството на закона е да се смени ръководството . . . ще направим толкова промени, колкото е необходимо“, каза украинският президент.

Украинса полиция извърши вчера претърсване в дома на влиятелния милиардер Игор Коломойски, някогашен съюзник на Зеленски, в рамките на кампанията за с корупцията, припомня Ройтерс.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО