Унищожиха близо 60 тона фалшиви прах за пране, почистващи препарати и шампоани, задържани на „Капитан Андреево“

Общо 58 411 кг фалшиви прах за пране, течен почистващ препарат за съдове и шампоан бяха унищожени от 25 до 28 юни под контрола на митницата, съобщиха от регионалния пресцентър на митницата в Свиленград. Перилните и почистващи препарати са задържани през 2023 и 2024 години при митнически проверки на Граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“.
В един от случаите прахът за пране и течният препарат за битова хигиена са били открити в два товарни автомобила с чужда регистрация на път от Турция за България. В единия от камионите са открити 10 палета с опаковки по 10 кг – общо 16 800 кг прах за пране, а в другия – 12 палета с опаковки по два и три кг – общо 9 984 кг прах за пране и 16 палета с общо 8 217 литра течен препарат за измиване на съдове.
През май тази година са открити 51 366 фалшиви шампоана в пластмасови шишета по 360 мл, превозвани в товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Стоката е била предназначена за България.
БТА писа за няколко случая на задържане на прах за пране на „Капитан Андреево“ тази година. В началото на февруари на пункта бяха установени  веднъж 21 528 кг „марков“ прах за пране, а седмица по-късно – още над 22 тона. 
Всички опаковки на превозваните стоки са с логата на известни търговски марки, с надписи на турски език. За случаите са уведомени притежателите на търговските марки, които са потвърдили, че стоката е фалшификат и представлява имитация на марката. Фалшивите хигиенни продукти са унищожени под митнически контрол чрез изгаряне в пещите на завод в Девня.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари