Университетът за национално и световно стопанство посрещна зрелостниците на Националната търговско-банкова гимназия

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) посрещна зрелостниците на Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ), член на Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ), на тяхното дипломиране в аула „Максима“. Сто и двадесет от тях са приети в университета като лауреати на Националните състезания, организирани от АИУБ, съобщиха от УНСС.
На официалното събитие присъстваха проф. д-р Матилда Александрова, заместник-ректор по учебната дейност на УНСС; проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничеството и студентски политики; проф. д-р Даниела Фесчиян, председател на Асоциацията на икономическите училища в България и председател на Контролния съвет; ръководството на НТБГ, учители и родители.
„За мен е чест да ви приветствам на този празник на зрелостта от името на ректора проф. д-р Димитър Димитров“, каза заместник-ректорът по учебната дейност проф. д-р Матилда Александрова. 
„Ще ви нарека випуск на талантите, имайки предвид всички ваши резултати; випуск на хората, които са намерили своя професионален път в живота и които ще продължат смело напред. УНСС вече повече от 10 години активно си сътрудничи с НТБГ и в рамките на АИУБ, защото именно Емилия Иванова и проф. Даниела Фесчиян поставиха основата на този важен преход между средното икономическо към висшето икономическо образование. Ние от своя страна продължаваме връзката с бизнеса“ , отбеляза проф. Фесчиян.
Проф. Александрова покани зрелостниците на 17 септември, на откриването на новата учебна година на УНСС.
„За мен е изключително удоволствие да ви посрещнем в аула „Максима“, където се дипломират и нашите студенти, защото вие днес сте предприели първата стъпка, завършвайки средното си образование в една от най-титулуваните гимназии в България“, отбеляза заместник-ректорът по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики проф. д-р Цветана Стоянова. „Виждам много познати лица, с които се срещахме на трите национални състезания и съм сигурна, че голяма част от вас ще стартират успешно като студенти в нашия университет“, добави проф. Стоянова.
„Тук всички сме един голям екип, всички сме приятели, защото се борихме, не само на Националните състезания, борихме се и в Ню Йорк, където вдигахме високо българския флаг. Най-важното е, че вие, които сте граждани на света, които печелихте международни състезания, избрахте УНСС, защото вярвате в България и в УНСС, за което ви благодаря. Вярвам, че с вас ще изградим едно ново бъдеще“, се обърна проф. Даниела Фесчиян към завършващите. 
„Скъпи родители, доверете се на УНСС, бъдете горди с децата си, аз успях да спечеля и моето дете за УНСС. Благодаря, че наследяваме талантите, най-добрите сред най-добрите. Мечтайте смело, защото човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му“, каза проф. Фесчиян на присъстващите родители.
„Скъпи мои деца, вие сте 31-я випуск, който изпращам и съм горда с вашите успехи. Вие сте на първо място в страната сред професионалните училища по успех на матурата по БЕЛ с оценка мн. добър (5.12)“, посочи директорът на Националната търговско-банкова гимназия Емилия Иванова. 
Проф. Матилда Александрова връчи дипломата и златния медал за отличен успех (6.00) на Анелия Петрова; Мила Артъкова получи дипломата си и златния медал от проф. Цветана Стоянова, а проф. Даниела Фесчиян връчи дипломата и сребърния медал на Ванеса Стоименова за отличен успех – 5.96.
Сред отличниците на випуска беше и дъщерята на проф. Даниела Фесчиян – Милена-Надин Фесчиян, която представи НТБГ и България и на международни състезания.
/ЙВЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари