УНСС е домакин на двудневна научно-практическа конференция „Съвременни тенденции в предучилищното образование през 21-ви век“

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) е домакин на двудневна научно-практическа конференция „Съвременни тенденции в предучилищното образование през 21-ви век“. Конференцията е организирана от катедра „Педагогика“, от Центъра за иновативни и образователни технологии на УНСС и Частна детска градина „София“, съобщават от висшето училище.
Участниците и гостите на събитието бяха посрещнати от най-малките възпитаници на Частна детската градина „София“, които изнесоха кратка музикална програма и предизвикаха усмивките на всички присъстващи. След спектакъла на малките артисти конференцията започна своята академична програма.
Проф. д-р Цветана Стоянова, заместник-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики на УНСС, поздрави участниците в конференцията от името на ректора проф. д-р Димитър Димитров и им пожела ползотворни дискусии. Тя приветства инициативата на катедра „Педагогика“ и на Центъра за иновативни и образователни технологии за провеждането на конференцията, като изрази своята увереност, че възпитанието на добрите хора започва от най-ранна детска възраст.
С пленарни доклади в конференцията участват проф. д-р Янка Тоцева, ръководител на катедра „Педагогика“; доц. д-р Ивайло Беев – ръководител на катедра „Икономикс“; гл. ас. д-р Антоан Шотаров – преподавател в катедра „Икономикс“ и гл. ас. Вили Янчева от Педагогическия факултет на Пловдивския университет (ПУ) „Паисий Хилендарски“.
 Конференцията продължава и утре – 5 юни, с презентации по актуални теми, отразяващи  съвременни тенденции в предучилищното образование, допълват от УНСС.
Както писа БТА, Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) подкрепи и успешно подпомогна провеждането на Лятно училище по моделиране, изкуствен интелект (AI) и комплексни системи в местност Гюлечица в Рила. Организатор бе факултетът „Управление и администрация“ на УНСС в партньорство с няколко престижни институции. В инициативата се включиха над 30 участници и лектори от повече от 15 организации.
/ЙВЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари