Урсула фон дер Лайен участва в Пловдив в предизборна среща на ГЕРБ-СДС за Европейските избори

Това, че водещият кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) за европейските избори Урсула фон дер Лайен и председателят на ЕНП Манфред Вебер са за първи път са заедно в България показва колко е важна България в Централна и Източна Европа. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Античния театър на Пловдив по време на предизборно мероприятие на ГЕРБ-СДС. Той подчерта, че с много работа и усилия, с подкрепата на Европейската комисия, Европейския парламент и Турция, България е била за пример за нулева нелегална миграция.
Борисов каза, че при управленческите мандати на ГЕРБ България се е борила за 99 и 98 процента усвояване на еврофондове. Ние трябва да защитим България в следващите години и този хаос да спре, посочи той. Лидерът на ГЕРБ подчерта, че не допуска Кремъл да се намесва в българската православна църква и никой не може да плаши българските владици в избора на патриарх.
Урсула фон дер Лайен започна речта си отбелязвайки, че днес се почита паметта на Христо Ботев. Тя посочи, че Европа трябва да отделя за отбрана повече и подчерта, че военната помощ към Украйна е важна за съпротивата й срещу руската агресия, но и за сигурността на Европа. Урсула фон дер Лайен говори за миграцията, конкурентоспособността на Европа и за подкрепата за земеделските производители. Трябва да насърчим хората да излязат да гласуват, каза Лайен и увери, че гласът на България се чува в Европа.
Необходимо ни е България и Румъния да станат пълноправни членки в Шенген, каза Манфред Вебер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари