Условна присъда за мъжа, запалил и уринирал върху националния флаг

Рекламирай в beZpartien.bg

Условна присъда от година и десет месеца с 4-годишен изпитателен срок получи Михаил Михайлов, който запали националния ни флаг и уринира пред Съдебната палата в София. Наказанието е на Софийски градски съд на първа инстанция и може да се обжалва.

Старозагорецът, който живее в София на 29 май 2018 г. в София пред Съдебната палата запалил знамето на Република България, след това уринирал върху него и създал видео запис, разпространен в социалните мрежи. Той получи две обвинения – че е опетнил националния ни флаг и, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с особена дързост и цинизъм.

Михайлов бе задържан на 4 юни 2018 г. и остана в ареста до 14 март 2019 г. Осъден е и да заплати в полза на държавата направените по делото разноски, общо около 6200 лв. Делото бе гледано от Специализирания наказателен съд и връщано няколко пъти, а след закриването на Спецсъда бе прехвърлено на СГС, припомня 24 часа.

След тази проява, още два Михайлов уринира върху националния ни флаг – през септември 2020 г. в Стара Загора и малко по-късно – в близост до сградата на специализираното правосъдие на ул. „Черковна“ в София и видеозаписи бяха пуснати в социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *