Успешна творческа година отчитат от школа „Арт линия“ в Казанлък

Успешна творческа година отчитат от школа „Арт линия“ в Казанлък, съобщи за БТА ръководителят на школата Ваня Запрянова. Повече от 60 деца и младежи на възраст от четири до 20 години са взели участие в редица инициативи. 
Възпитаниците на казанлъшката школа са спечелили общо 20 отличия от национални и международни конкурси, посочи Запрянова. През изминалата творческа година школата е реализирала два проекта към Национален фонд „Култура“, съвместно с галерия „Ателието“ и сдружение с нестопанска цел „Ателието“, създадена е и книга от деца за деца със заглавие „Арт линия. Първи стъпки“. 
Школа „Арт линия“ представи и две свои самостоятелни изложби в Литературно-художествен музей „Чудомир“ и в Общинска библиотека „Искра“, а възпитаниците взеха участие в две общински, пет национални и три международни изложби, както и в международния форум за обмен на детско изкуство в Република Корея. Децата и младежите от „Арт линия“ взеха участие още в пленер в село Лещен по проект към НФК и в Националния пленер „Сбъдната приказка“ в Боженци, допълни Ваня Запрянова. 
В резултат на подготовката в школата седем нейни възпитаници са приети в Националното училище по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“, а кандидат-студентите показват своите отлични резултати в университетите по изкуства, дизайн и архитектура. 
Школата вече е започнала подготовката за началото на следващата творческа година, коментира още ръководителят и. През септември като част от „Европейските дни на изкуствата“ школа „Арт линия“ ще представи за пръв път книгата „Арт линия.Първи стъпки“ в ЛХМ „Чудомир“, а в библиотека „Искра“ ще бъде показана изложбата „България в картини“. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари