Утрешният ден е обявен за неучебен за великотърновското училище “Вела Благоева“ заради щетите на покрива, нанесени от бурята днес

Утрешният ден е обявен за неучебен за учениците във великотърновското училище “Вела Благоева“ заради щетите, нанесени от градушката и бурята върху покрива на сградата, съобщи за БТА директорът на училището Ангел Янчев.
Той посочи, че сигнал за компрометираната покривна конструкция е получен около 19:00, когато във Велико Търново започна буря, придружена с градушка. Час по-късно училището е било обезопасено с полицейски ленти, полицейски екип ще дежури и през нощта. Решението на училищното ръководство е съгласувано с Областния управител и Районното управление на образованието.
Днес буря нанесе множество материални щети във Велико Търново и региона. Засега няма данни за пострадали хора и за затворени пътища, каза за БТА областният управител Ивайло Здравков. Паднали клони и дървета затрудняват движението, но няма затворени пътни отсечки.
Градушката с размер на орех е нанесла щети на автомобили, жилища, дворове и градини в населените места от областта. Не е обявено бедствено положение, поясни областният управител. По-рано днес кметът на община Велико Търново Даниел Панов съобщи, че свиква кризисен щаб за бързо ликвидиране на пораженията, нанесени от природната стихия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари