Увеличение на тежките пътни инциденти в област Хасково от началото на годината отчетоха от Областната комисия по безопасност на движение по пътищата

Рекламирай в beZpartien.bg

Броят на тежките пътнотранспортни произшествия (ПТП) от началото на годината до 25 март на територията на Хасковска област е с пет повече в сравнение със същия период на миналата година. Това отчетоха от „Пътна полиция“ на заседание на Областната комисия по безопасност на движение по пътищата, което се състоя в областната администрация в Хасково.
Загиналите при инциденти са трима повече. Ранените обаче са с един по-малко. До Областното пътно управление (ОПУ) за периода тази година са изпратени 97 сигнални писма за липса на маркировка и пътни знаци. Органите на реда са установили и завишение на извършените от страна на водачите нарушения.
На заседанието бе изнесен и доклад от ОПУ за етапа на извършваните дейностите за осигуряване на безопасно движение по републиканските пътища на територията на региона, както и информации от общините по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *