В 50-ото Народно събрание не виждаме условия за проевропейско, антикорупционно правителство, ще бъдем конструктивна опозиция, заявиха от „Продължаваме промяната“

В 50-ото Народно събрание не виждаме условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и потвърждаваме, че ще бъдем конструктивна опозиция. Това се посочва в позиция на Националния съвет на „Продължаваме промяната“ (ПП) във Фейсбук.
След като ГЕРБ се провалиха със съставянето на правителство за седми път, сега отговорността е на втората политическа сила, отбелязват от ПП. „Продължаваме промяната“ заедно с „Демократична България“ единствени успяха да формират не едно, а две редовни правителства през последните три години, подчертават от партията.
Днес Националният съвет на „Продължаваме промяната“ се събра, за да обсъди изборните резултати на формацията и стратегията за евентуални следващи извънредни парламентарни избори. 

„Демократи за силна България“ (ДСБ) също заседаваха. След заседанието те съобщиха, че предлагат „технически кабинет“, който да бъде излъчен с връчването на третия мандат. Нашето предложение е този трети мандат, който предстои да бъде връчен по избор на президента, ние вдигаме ръка към него с идеята той да не бъде наш мандат, номинално той ще бъде на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, но всъщност това ще е технически национален мандат, каза Стоян Михалев от ДСБ пред журналисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари