В Антоново и 18 села от общината ще бъдат назначени работници по Регионалната програма за заетост

В Антоново и 18 села от общината ще бъдат назначени работници по Регионалната програма за заетост, считано от идния понеделник, 8 юли, каза за БТА секретарят на Общината в Антоново Мехмед Мехмедов. 
В общинския център по програмата ще работят трима души, по един човек е назначен в 17 от населените места, а един ще обслужва две по-малки села. Работниците ще се грижат за чистотата и поддръжката на тревните площи, каза секретарят. По негови думи основният им ангажимент ще бъде косенето на паркове, включително и на гробищните паркове. 
Наети са трайно безработни граждани на общината. Съгласно условията на Регионалната програма, осигурената им заетост е за пет месеца на шестчасов работен ден. „Общината няма възможност да осигури заетост на работници за селата, затова разчитаме много на подобни програми“, коментира Мехмедов. 
Той посочи още, че в средата на юни работа са започнали шестима души, наети по Националната програма за заетост и обучение на хора с трайни увреждания. Те работят като портиери в сградата на Община Антоново и в кметствата в Кьосевци, Трескавец, Стеврек, Вельово и Разделци. Осигурената им заетост е за период от 24 месеца на пълен работен ден. 
Общинската управа в Антоново има готовност да кандидатства и по програмата за осигуряване на заетост за младежи до 29-годишна възраст за назначаване на 20 души. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари