В Айтос откриха нов плувен комплекс

С водосвет за здраве и успехи откриха нов плувен комплекс в Айтос, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Комплексът включва два водни басейна – „малък олимпийски“ с размери 25 на 12,5 метра и детски – с диаметър 5 метра. Те са изградени на мястото на разрушените градски басейни.
„Комплексът е продължение на политиката на Община Айтос за реновиране на старата спортна база и изграждане на нови спортни съоръжения. Вярвам, че днес слагаме началото на един нов спорт – плуването“, заяви кметът на Община Айтос Васил Едрев на откриването, цитиран от Общината. Според него партньорството с концесионера Николай Андреев е чакана от години инициатива.
Андреев съобщи, че обектът е нает за срок от десет години и планира да изгради аквапарк към комплекса през следващата 2025 година. „Поел съм благотворителна инициатива – тренировки с цел рехабилитация на деца с опорно-двигателни проблеми. Една от целите е създаването на спортен клуб по плуване, на база на интереса към този спорт“, посочи концесионерът.
БТА припомня, че изграждането на плувния комплекс започна през 2023 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари