В Бургас ще бъде допълнително обезопасена инфраструктурата около училища и детски градини

Рекламирай в beZpartien.bg

Община Бургас ще обезопаси допълнително инфраструктурата около училища и детски градини. Там, където е необходимо, ще се обнови хоризонтална маркировка, ще се ремонтира вертикална сигнализация, системите за безопасност, осветлението. Предвижда се и подкастряне на растителност, съобщиха от общинския пресцентър.
От няколко дни се извършват обходи и огледи на състоянието на пътната мрежа в общината. Оценява се състоянието на пешеходните пътеки, състояние и липса на пътни знаци, как са предпазните парапети, каква е осветеността на местата за пресичане на пешеходци и състоянието на растителността в обхвата на пътя.
Ръководствата на учебните заведения са ангажирани за подаване на информация за нередности по пътната инфраструктура и елементите за безопасност около училища и детски градини. След анализ на събраната информация, ще започнат необходимите дейности по ремонт и допълнително обезопасяване.
Откриването на учебната година ще бъде на 15 септември. Данните от електронната система за записване в първи клас сочат, че с 210 първокласници повече ще започне наесен новата учебна година в Община Бургас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *