НачалоСвятВ ДНР 13 души загинаха от украински обстрел в село Рубци

В ДНР 13 души загинаха от украински обстрел в село Рубци

По време на обстрела от Въоръжените сили на (ВСУ) на село Рубци в Донеца народна република (ДНР) са убити 13 на Министерството на извънредните ситуации на ДНР. Това се съобщава в Telegram канала на ведомството.

Отбелязва се, че служители на Министерството на извънредните ситуации на ДНР са попаднали под артилерийски обстрел на украинските военни на 1 септември около 4 часа сутринта.

„В резултат на обстрела, по оперативна информация, са загинали 13 души, още девет служители на спасителния отдел са ранени с различна тежест“, казаха от министерството.

Министерството на извънредните ситуации добави, че всички пострадали са хоспитализирани, а допълнителна група служители е изпратена в Рубци за извършване на издирвателни и спасителни операции.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че с доставката от западните страни на нови далекобойни оръжия за въоръжените сили на Украйна, заплахата от обстрел на цивилни обекти в Донецката и Луганската народни републики, както и в контролираните от територии на Украйна, се е увеличил.

Източник: Лента.ру / Интерфакс

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО